Sunday, March 27, 2011

Jom support "Earth Hour 2011"...


Pada 26 Mac 2011 iaitu hari sabtu..jam 8.30 malam seluruh dunia akan memadamkan lampu bagi memberi sokongan pada kempen Earth Hour 2011....Mari kite sama2 dengan mereka di seluruh dunia memadamkan lampu selama sejam.....untuk mengetahui dengan lebih lanjut sila klik disini...http://www.earthhour.org

Nick Buntai : Sama2 kita jayakan kempen ini....^_^

Wednesday, March 16, 2011

Siapa mahu beli blog aku...haha

Baru aku tahu blog aku nie ada nilai gak..haha...korang nak tahu brape?...boleh tahan gak la....boleh wat beli kancil 2nd hand sebijik..cash plak tuh.....hee...perasan betol aku kan...hihi....nielah nilai blog aku....RM10766.30...wow...memang besar nilai tuh....aku boleh wat beli kete kancil sebijik atau pom wat kawen...x pom wat beli iphone ngan blackberry.....haha....kalo korang nak tahu nilai blog korang..sila klik sini....aku dapat info nie dari belog si gadis kechil.....tenkiu yer....^_^




Top blog in Malaysia....





1.

50 blog yg tersohor di Malaysia.....^_^


Hong Kiat


2. Raymond.CC

3. LiewCF

4. Paul Tan

5. Kenny Sia

6. Atniz

7. Anwar Ibrahim

8. Emila’s Illustrated Blog

9. Timothy Tiah

10. Tekkaus

11. Just Khai (dot) Com

12. ShoppingNSales

13. sixthseal.com

14. Lim Kit Siang

15. Entertainment News

16. Cheeserland.com

17. Sabahan

18. KySpeaks

19. Jeff Ooi

20. SmashPop

21. Sensasi Selebriti

22. Gosip Artis Malaysia

23. Adesblog

24. KCLau

25. Masak Masak

26. Friedbeef

27. Hot Screensaver

28. my life 4 hire

29. Make Money Online

30. Kong Technology

31. Shaolin Tiger

32. Kickdefella

33. quaintly.net

34. Yowazzup

35. Sapien Bryan

36. Latest Hi Tech News

37. Noktah Hitam

38. Internet Marketing

39. Chan Lilian

40. KNizam Artwerk

41. Gobala Krishnan

42. Susan Loone’s Blog

43. KampungboyCitygal

44. Cowboy Caleb

45. Chocoa Heaven

46. Malaysian Medical Resources

47. Delicious Asian Food

48. Niki Cheong

49. 5xmom


Sunday, March 13, 2011

Negara-Negara Yang Pernah Dilanda Gempa Bumi Berskala Besar...


Nick Buntai : Dunia semakin ke penghujung....nauzubillah...

Friday, March 11, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

Angkat tangan sape yg telah menonton filem ini di pawagam...hihi...aku br jew blk dr menonton filem epik nie...bg aku..ok la citer nie..jalan citernyer ok..set scene pom ok...x rugi la kalau tgk citer nie.....citer ini yg menggunakan 70% Bahasa Inggeris dan 30% Bahasa Melayu klasik...citer ini mengisahkan tentang kehebatan empayar Melayu kurun ke 2 di Tanah Melayu...melalui pembacaan aku..citer ini dianggarkan 3000 shot menggunakan teknik CGI .credit to director filem nie...Yusry KRU...
Sinopsis :-

Pada tahun 120 sebelum Masihi, Empayar Rom ketika itu di bawah pemerintahan Hadrian sementara di negara China, Dinasti Han sebuah empayar yang kuat dengan memperluaskan pemerintahannya sehingga ke Asia Tengah.

Sewaktu angkatan Rom membaik pulih kapal mereka di Goa, mereka meminta pertolongan Merong Mahawangsa mengiringi Putera Rom ke Langkasuka (dikatakan terletak di utara Malaysia) untuk berkahwin dengan seorang Puteri China yang cantik dari Dinasti Han.

Bagaimanapun, puak lanun dari Geruda mempunyai perancangan yang berbeza.

Mereka memutuskan untuk menculik Puteri China dan menjadikannya sebagai tebusan. Di hujung perairan Selat Melaka, Merong Mahawangsa dan angkatannya diserang Geruda.

Tuesday, March 8, 2011

Workaholic.....

video

Nick Buntai: Nie dah giler namanyer....haha

Monday, March 7, 2011

Jatuhnyer ego Man U...Yes

Memang best bile tgk Man U kena titik ngan Liverpool....3-1 plak tuh....boleh la team aku Chelsea kejar Man U....haha....Loser for u Man U...hahaha....masa kat kedai td pom...aku tgk ramai yg suka Man U kalah....haha

Sunday, March 6, 2011

Kung Fu Panda sebenar....


Nick Buntai:Betol2 pecah kaca tuh....hahaha

Friday, March 4, 2011

Gila-gila di Sg Semberong...

Hahaha....memang xde aktiviti betol kan....saja nak release tension...aku dan budak2 umh kuar pegi sungai Semberong...bt photoshoot sendiri...saja2 la kan...camera adik aku dalam tangan aku..apa lagi kita org bt photoshoot sendiri kat sg semberong....layan.....hihi