Friday, May 28, 2010

World Cup datang lg....

kali ini aku nak bercerita tentang pertandingan bola sepak piala dunia yg akan berlansung x lama lg d Afrika Selatan...semua orang bercerita tentang bola skang...bak kata pepatah..tido bola..makan bola..minum bola...semua mesti berkaitan ngan bola...dengan tinggal lg 14 hari sebelum sepak mula berlansung mesti semua orang berdebar-debar untuk melihat siapakah juara untuk edisi kali ini...dan semua orang tentu berharap pasukan pilihan masing2 menjadi juara...aku juga punyai pasukan pilihan...dan pasukan pilihanku sudah tentu Italy dan England...yeah...tahun nie aku harap pasukanku berjaya menjadi juara utk edisi kali ini.......viva Italia...go go England..

Wednesday, May 19, 2010

Layan Jer...

video

Wednesday, May 12, 2010

Dunia tanpa jurutera

Mana lebih penting, engineer ker sales manager? Engineer bijak dalam benda-benda teknikal tapi kalau tak tahu nak menjual susah juga kan? Dalam belajar pula jurusan teknikal ni lazimnya lebih susah dari jurusan business atau HR.

Biasanya dalam satu company tu unit sale dapat lebih bonus dari unit teknikal dan sebab tu anak orang-orang kaya lebih suka mengambil jurusan business ni kerana selain dari pakaian lebih smart tapi unit ni boleh jadi penggubal polisi syarikat.

Apa pun kita bayangkan kalau dunia tanpa jurutera..








Sumber:Isuhangat

Thursday, May 6, 2010

Medical Check.....!!!

syukur..aku masih selamat lg..hee..apa x nyer..ari tu masa buat show dikir barat kat SRK Parit Raja ada la booth kesihatan kat sana...aku ngan member2 g la check kesihatan...tp dlm hati...cuak la..mana la tau check2 ada masalah kan....tp alhamdullilah...aku masih sihat..kandungan gula ok..jantung ok...cuma berat BMI tu jew lebih sket...doctor tu cakap aku kena kurangkan 2@3kg kalo nak stabilkan blk berat ngan tinggi aku....so..korang g la check..mana la lau tau ada masalah..boley la rawat awal2 lg...kat bawah nie aku punya result ari tu...:)

Tuesday, May 4, 2010

Permainan di malam minggu....!!!



halo2...haha..malam minggu....malam minggu..sungguh boring aku disini..haha...dah lama aku x main benda nie...minggu lepas member aku ajak main snuker...mula2 x nak....tp bile da try..ai making menjadi plak giler aku kat game nie..apa2 hal penuhilah hari minggu kamu semua dengan kerja yang berfaedah...peace...=)